Celstraffen voor gewapende overval op taxichauffeur

Een man en een vrouw die begin dit jaar een taxichauffeur overvielen onder bedreiging van een mes, zijn daarvoor veroordeeld tot celstraffen. De man kreeg vijftien maanden opgelegd, waarvan zes voorwaardelijk. Voor de vrouw bedraagt de straf 236 dagen, waarvan 180 voorwaardelijk. Zij moet ook een taakstraf van 200 uur uitvoeren.

De overval kwam in januari van dit jaar in het nieuws omdat het tweetal op nogal opvallende wijze tegen de lamp liep. Zij hadden in de vroege ochtend van vrijdag 18 januari tijdens een taxirit de chauffeur overvallen. Met het mes op de keel moest hij geld en zijn telefoon afstaan. De overvallers gingen er snel met hun buit vandoor.

Ondanks dit voorval was de taxichauffeur later op dezelfde dag weer aan het werk. Toen er een bestelling voor een rit binnenkwam, herkende hij de stem van de man die hem eerder had overvallen. Hij stuurde de politie naar de beoogde ophaallocatie, waar de man en vrouw werden ingerekend.

Overval laat sporen na

Tijdens de rechtszaak ging het er vooral om of het tweetal van te voren van plan was samen de overval te plegen om er zelf beter van te worden. De rechter twijfelt er niet aan dat dit het geval is. Bovendien heeft het incident bij de taxichauffeur zijn sporen nagelaten. Dat hij snel na de overval weer aan het werk ging, neemt niet weg dat hij slechter slaapt, minder goed van vertrouwen is en minder plezier in zijn werk heeft dan voorheen.

De straffen die de twee krijgen opgelegd, zijn in beide gevallen gekoppeld aan een proeftijd van twee jaar. Gaan ze in die periode opnieuw in de fout, dan moet ook het voorwaardelijke deel van hun straffen worden uitgediend. Ook moeten ze allebei een schadevergoeding van 1.250 euro aan de taxichauffeur betalen. Verder zijn er allerlei voorwaarden aan de twee gesteld, onder meer inzake behandeling voor problemen, het stoppen met drugs en begeleiding naar werk en een stabieler leven.

You may also like...

9 Responses

 1. Like says:

  Autolike, Auto Liker, Autolike International, Photo Auto Liker, Autoliker, Autoliker, autolike, autoliker, Working Auto Liker, auto like, ZFN Liker, Status Auto Liker, auto liker, Increase Likes, Auto Like, Photo Liker, Status Liker

 2. Mariojaice says:

  Hi! taxiinbreda.eu

  We suggest

  Sending your message through the feedback form which can be found on the sites in the Communication partition. Contact form are filled in by our program and the captcha is solved. The advantage of this method is that messages sent through feedback forms are whitelisted. This technique raise the probability that your message will be read.

  Our database contains more than 25 million sites around the world to which we can send your message.

  The cost of one million messages 49 USD

  FREE TEST mailing of 50,000 messages to any country of your choice.

  This message is automatically generated to use our contacts for communication.

  Contact us.
  Telegram – @FeedbackFormEU
  Skype FeedbackForm2019
  Email – FeedbackForm@make-success.com
  WhatsApp – +44 7598 509161

 3. Dear sir / Madam,

  Sick and tired of hiring process?

  We already live in the future. Shouldn’t your business?

  These days staffing is not the same as it used to be – finding and keeping good employees is a job at itself. With our services you can forget about CVs, evaluations and interviews – it will be our job to find the people you need when you need them.

  Personnel leasing

  A service created to easily solve all the problems that hiring process causes – from staff selection to hiring procedures.

  Payroll

  Payroll gives you opportunity to save time and focus on the core values of your business.

  Contracting

  An easy way to get things done – employees come at the time they are needed the most to complete particular tasks.

  CONTACT US:

  Tel. +370 631 14434 Aiste

  manager@hirelabas.nl

  http://www.hirelabas.nl

 4. JosephRem says:

  Bounce rate.
  Network traffic to boost ranks and exposure.

  NEW! Now you can choose the Country you want the traffic to come from, as well.

  Supercharge Your SEO And Boost Your Alexa Ranking with 1 Million unique Visitors Traffic sent Within 1 Month. Available only Here. Cheapest Offer On the Internet And Exclusively Available on Monkey Digital

  Read More details about our great offer:
  https://monkeydigital.co/product/network-traffic-offer/

  Thanks and regards
  Mike
  Monkey Digital
  monkeydigital.co@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *